Medalioane florentine
PrinteazaIngrediente:
- 600 g file de porc
- 6 crengute de salvie
- piper
- 6 felii subtiri de sunca fiarta
- 12 felii de bacon
- 12 masline verzi umplute cu ardei gras rosu
- 3 linguri ulei de masline
- sare
Mod de preparare:
Spalati carnea cu apa rece, uscaji-o pe un servet de bucatarie si taiati-o in 12 felii rotunde de circa 2 cm. grosime. Spalati salvia, apoi rupeti-i 24 de frunzulite.
Piperati medalioanele si asezati pe ele cate 2 frunze de salvie. Taiati feliile de sunca fiarta pe lung in doua si asezaji fiecare jumatate pe cate un medalion.
Infasurati fiecare medalion intr-o felie de bacon si mfigeti-le in frigarui impreuna cu maslinele, astfel incat sunca si baconul sa fie fixate bine.
Ungeti carnea putin cu ulei, apoi frigeti-o pe gratar cate 7-8 minute pe fiecare parte si condimentati-o, eventual, cu sare.
Daca doriti, puteti orna cu verdeata, masline si rosii cherry.
Medalioane florentine
Pofta buna!