Medalioane de păstrăv cu cartofi
PrinteazaO reteta de medalioane de pastrav cu cartofi din: medalioane de pastrav, ceapa, smantana, unt, brandy, ulei de masline extravirgin, piper rosu, sare, faina, cartofi, oua, parmezan, seminte de susan, sare si piper.
- 8 medalioane de păstrăv (circa 350 g)
- 1 ceapă mică
- 2 linguri smântână dulce
- 15 g unt
- 1 lingură brandy
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- 50 g piper roşu;
- sar
- 50 g făină albă
pentru cartofi:
- 200 g cartofi
- 2 ouă
- 5 linguri parmezan ras
- 1 lingură seminţe de susan
- 1 lingură seminţe de mac
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
- sare şi piper
Mod de preparare:
Spală cartofii cu coajă şi fierbe-i cu un praf de sare. Curăţă-i de coaja şi pasează-i. Adaugă ouăle, parmezanul ras şi potriveşte gustul de sare şi piper. Amestecă până când obţii o compoziţie omogenă.
Toarnă compoziţia într-un poş şi pune cu el, pe o tavă acoperită cu hârtie de copt, mai multe grămăjoare. Coace-le 20 de minute în cuptorul încălzit la 190° C.
La mijlocul perioadei de copt, unge cu ulei grămăjoarele de cartofi şi presară-le cu seminţe de susan şi de mac, apoi pune-le din nou în cuptor.
Toacă mărunt ceapa şi soteaz-o într-o tigaie cu untul topit amestecat cu 2 linguri de ulei de măsline.
Tăvăleşte prin faină medalioanele de păstrăv şi prăjeşte-le în tigaia cu ceapă. Adaugă piperul roşu şi sare, după gust. Toarnă o lingură de brandy şi lasă-1 pe foc până când se evaporă.
Incorporează 2 linguri de smântână şi deglasează sosul. Serveşte cu garnitura de cartofi şi cu sosul de smântână.
Medalioane de păstrăv cu cartofi
Pofta buna!