Medalioane de porc în sos picant de smântână cu ciuperci
PrinteazaO reteta de medalioane de porc in sos picant de smantana cu ciuperci din: ceapa, ciuperci, patrunjel, muschi file de porc, ulei, sare, piper, vin alb, supa si smantana.
- 1 ceapă
- 300 g ciuperci Champignon
- 1 legătură pătrunjel
- 600 g muşchi file de porc
- 4 linguri ulei
- sare
- piper
- 100 ml vin alb sec
- 125 ml supă
- 200 g smântână
Mod de preparare:
Se curăţă şi se toacă ceapa. Se pregătesc ciupercile şi se taie felii. Se curăţă şi se toacă pătrunjelul. Se spală carnea, se şterge cu prosoape de hârtie şi se taie bucăţi late de cca 3 cm. Intr-o tigaie se încing 2 linguri de ulei şi se prăjeşte carnea 3-4 min. pe fiecare parte.
Se sărează şi se piperează; se scoate. Se căleşte ceapa şi se adaugă ciupercile, care se prăjesc la foc iute cca 5 min. Se stinge cu vin şi se lasă să fiarbă. Se adaugă supă şi smântână şi se lasă să fiarbă; se condimentează cu sare şi piper.
Se adaugă pătrunjelul şi se aşază bucăţile de carne; se lasă să se pătrundă cca 3 min.Se ornează după fantezie.
Medalioane de porc în sos picant de smântână cu ciuperci
Pofta buna!