Medalioane de porc in sos de rosii
PrinteazaO reteta delicioasa de medalioane de porc in sos de rosii din: file de porc, sare, piper, ulei de masline, orez, rosii, usturoi, ceapa, bulion, suc de rosii, verdeata, masline, rosii uscate si unt.
- 600 g file de porc
- sare
- piper
- 3 linguri ulei de masline
- 200 g orez
- 6 rosii
- 1 catel de usturoi
- 1 ceapa
- 1 lingurita bulion
- 100 ml suc de rosii
- 1 lingura verdeata tocata
- 50 g masline negre fara samburi
- 40 g rosii uscate conservate in ulei
- 1 lingura unt
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 120 °C. Se taie carnea felii, se sărează, se piperează şi se prăjeşte de jur-împrejur în 2 linguri ulei. Se aşază într-o formă de sufleu si se coace cuptor cca 15 min. Se fierbe orezul al dente în apă cu sare.
Se opăresc roşiile, se decojesc şi se taie cuburi. Se toacă usturoiul şi ceapa şi se călesc într-o lingură de ulei. Se adaugă roşiile, bulionul şi sucul şi se lasă să dea în clocot. Se adaugă verdeaţa şi măslinele, sare şi piper.
Se toacă roşiile uscate şi se înglobează în orez, cu untul. Se servesc medalioanele cu orez şi sos.
Medalioane de porc in sos de rosii
Pofta buna!
Bun medalionul in sos de rosii