Medalioane de somon cu capere
PrinteazaO reteta de medalionae de somon cu capere din: medalioane de somon, capere, unt, usturoi, lamai, vin alb, cognac, nucsoara, sare si piper.
- 4 medalioane de somon
- 150 g capere
- 100 g unt
- 2 catei de usturoi
- 2 lamai
- 150 ml vin alb sec
- 50 ml cognac
- un varf de lingurita nucsoara
- sare
- piper
Mod de preparare:
Presarati medalioanele de somon cu sare, piper si nucsoara, apoi prajitile in 50 g unt, la foc iute, cate 2 minute pe fiecare parte. Puneti-le intr-o tava unsa cu untul ramas si adaugati caperele.
Puneti pe fiecare bucati de peste cate o felie de lamaie. Stoarceti zeama de la o lamaie si amestecati-o cu nucsoara, coniacul si cateii de usturoi pisati. Mai puneti si vinul, amestecati bine si stropiti cu acest sos medalioanele de somon.
Punei tava in cuptorul incins si coaceti la foc potrivit 30 de minute, stropind din cand in cand pestele cu sosul din tava. Serviti medalionul de somon cu capere, stropit cu sosul din tava si cu cartofi natur presarati cu patrunjel tocat.
Medalioane de somon cu capere
Pofta buna!