Medalioane de vita cu zbarciogi
PrinteazaMedalioane de vita cu zbarciogi din: cimbru, medalioane de vita, ulei de masline, zbarciogi, sare de mare, piper, hasme, usturoi, vin, smantana.
- 1 mana de frunze proaspete de cimbru
- 8 medalioane de vita a cate 85 g fiecare
- ulei de masline
- 2 maini de zbarciogi uscati (ciuperci)
- sare de mare si piper negru proaspat macinat
- 2 hasme, decojite si tocate marunt
- 1 catel de usturoi, decojit si tocat
- 1 pahar de vin
- 4 linguri de smantana
Mod de preparare:
Puneti ciupercile uscate intr-un mic castron si turnati peste ele apa clocotita pana cand le acoperiti.
Separat, tocati marunt jumatate din cimbru si amestecati-l cu putin ulei de masline.
Frecati medalioanele de vita cu amestecul de cimbru si ulei si lasati-le 10 minute la marinat.
Incingeti o tigaie mare de teflon, asezonati fripturile pe ambele parti cu sare si piper negru si frigeti-le aproximativ 2 minute pe fiecare parte.
In acest interval, se vor rumeni usor si vor fi patrunse mediu. Puteti sa le prajiti mai mult sau mai putin, dupa gust.
Scoateti carnea din tigaie si asezati-o pe un platou.
Va avea nevoie de 4-5 minute ca sa se raceasca, timp in care puteti pregati sosul.
Micsorati focul, mai adaugati in tigaie putin ulei de masline si apoi puneti in ea hasmele, usturoiul si restul de cimbru.
Dupa 1 minut, scurgeti de apa zbarciogii si aruncati-i in tigaie. Turnati vinul.
Adaugati smantana si zeama lasata de carne. Asezonati dupa gust. Sosul trebuie sa se lipeasca putin de lingura.
Serviti medalioanele calde, cu sos si garnitura, dupa preferinta.
Medalioane de vita cu zbarciogi
Pofta buna!