Medalioane de viţel cu ciuperci şi morcovi
PrinteazaMedalioane de viţel cu ciuperci şi morcovi din: morcovi, unt, zahar, supa de legume, ciuperci de padure, usturoi, file de vitel, ulei, sare, piper, ceapa, vin, smantana, rozmarin, cimbru, patrunjel.
- 8 morcovi
- 3 linguri unt
- 3 linguri zahar
- 200 ml supa de legume
- 500 g ciuperci de padure
- 1 catel de usturoi
- 600 g file de vitel
- 4 linguri ulei
- sare
- piper
- 2 cepe
- 100 ml vin alb
- 50 g smantana
- 1/2 lingurita rozmarin tocat
- 1/2 lingurita cimbru
- 1 lingura patrunjel tocat
Mod de preparare:
Se curăţă morcovii. Se topeşte untul cu zahăr şi se lasă să se caramelizeze morcovii. Se toarnă 50 ml supă şi se lasă să se înăbuşe cca 10 min. Se curăţă ciupercle.
Se curăţă usturoiul şi se taie ambele felii. Se taie carnea în medalioane de cca 1,5 cm grosime.
Se prăjesc în 2 linguri de ulei încins, se sărează şi se piperează. Se scot şi se înfăşoară în folie de aluminiu. Se curăţă ceapa, se toacă şi se căleşte.
Se stinge cu vin; se toarnă restul de supă şi se condimentează; se lasă să fiarbă la foc moale cca 5 min.
Se toarnă smântână, se pasează totul şi se mai potriveşte o dată de sare şi piper. Se prăjesc în restul de ulei ciupercile şi usturoiul, se condimentează şi se adaugă rozmarinul şi cimbrul.
Se servesc medalioanele cu morcovi, stropite cu sos. Se ornează cu pătrunjel.
Medalioane de viţel cu ciuperci şi morcovi
Pofta buna!