Medalion de crap în sos tomat

Printeaza

Medalion de crap în sos tomat din: crap, rosii in bulion, ulei, ceapa, morcov, radacina de patrunjel, foaie de dafin, usturoi, sare si piper.

Ingrediente:

  • 4 felii de crap (circa 3 cm grosime)
  • 800 g rosii in bulion
  • 50 ml ulei
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 foaie de dafin
  • 1 catel de usturoi
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi legumele, spălaţi-le şi tocaţi-le mărunt. Căliţi-le 2-3 minute în 25 ml ulei, apoi adăugaţi 100ml apă şi căliţi-le înăbuşit încă 10 minute.

Puneţi roşiile tocate şi sosul acestora, potriviţi de sare şi piper şi lăsaţi să fiar­bă 30 de minute la foc mic.

Intre timp, presăraţi medalioanele de peşte cu sare şi piper şi prăjiţi-le la foc mic, în uleiul rămas, câte 5 minute pe fiecare parte.

Când legumele sunt bine fierte, treceţi sosul printr-o sită deasă, apoi puneţi medalioanele de crap în sos.

Adăugaţi foaia de dafin, usturoiul tocat şi ăsaţi să mai fiarbă încă 10 minute la foc mic.

Serviţi câte un medalion de crap la o porţie, stropit generos cu sosul de roşii.

 

Medalion de crap în sos tomat

Medalion_de_crap_în_sos_tomat

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.