Medalion de cerb cu vin
PrinteazaMedalion de cerb cu vin din: pulpa de cerb, ceapa, ciuperci, unt, vin alb, coniac, ulei, foi de dafin, pliculet de gelatina, sare, piper si boabe de piper.
- 600 g pulpă de cerb
- 100 g ceapă
- 200 g ciuperci
- 50 g unt
- 100 ml vin alb
- 30 ml coniac
- 30 ml ulei
- 2 foi de dafin
- 1 pliculeţ de gelatină
- 20 g sare
- 2 g piper
- 5 g boabe de piper
Mod de preparare:
Pulpa de cerb se ţine la fezendat în apă rece cu puţin vin, dafin, piper boabe şi sare, circa 4 ore.
După fezendare, carnea se taie în cubuleţe, se pune la călit într-un vas cu puţin ulei, iar când începe să se rumenească, se adaugă ceapa tocată mărunt, ciupercile feliate, se stropeşte cu vin şi se înăbuşă.
Când este gata, compoziţia se răceşte, se trece prin maşina de tocat, apoi se amestecă cu untul, jumătate din coniac, sare şi piper. Din pasta obţinută se formează medalioane, iar deasupra se pune gelatina dizolvată în puţin vin amestecat cu coniac.
Poftă bună!