Medalion de crap cu piure

Printeaza

 

Ingrediente:Medalion de crap cu piure

  • un kg medalioane de crap
  • 800 g cartofi albi
  • 200 ml vin alb demisec
  • 150 g unt
  • 3 lămîi
  • 250 ml lapte dulce
  • o căpăţlnă de usturoi
  • două crenguţe de rozmarin
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Medalioanele de crap se spală, se scurg de apă şi se aşază într-o tavă. Se pun deasupra 70 g unt tăiat cubuleţe, felii de lămîie, sarea şi piperul. Se adaugă vinul alb, crenguţele de rozmarin şi puţină apă, se presară jumătate din usturoiul curăţat de foi şi feliat.

Se acoperă cu folie de aluminiu şi se introduce tava în cuptor, se coc zece minute la foc potrivit, se scoate folia de aluminiu şi se mai lasă zece minute.

Cartofii se curăţă de coajă, se spală şi se taie cuburi. Se fierb în apă cu puţină sare, se scurg de apă şi se pasează. Se amestecă bine cu laptele cald, untul rămas, sarea şi piperul.

Restul de usturoi se curăţă de foi, se pisează, se amestecă bine cu sare, apă şi se presară peste peşte. Se serveste totul fierbinte.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.