Medalion de curcan cu măr copt şi fructe confiate
PrinteazaMedalion de curcan cu măr copt şi fructe confiate din: piept de curcan, boabe de sturguri, mar, nucsoara, sare, piper, curmale, smochine, nuca, zahar brun, miere, vin alb.
- 220 g piept de curcan
- 2-3 boabe de struguri negri de masa (pentru decor)
- 1 mar mediu
- ubn praf de nucsoara
- sare
- piper
pentru sos:
- 50 g fructe confiate (curmale, smochine)
- 3-4 bucati de nuca
- 50 g zahar brun
- 1 lingurita de miere
- 50 ml vin alb demisec
Mod de preparare:
Pieptul de curcan îl dai la rece înainte de preparare cel puţin 10-15 minute. Asezonezi cu sare şi piper şi îl prăjeşti pe grill sau în tigaie, după gust. Fructele confiate le rehidratezi în apă călduţă cu lămâie. Nucile le prăjeşti puţin în cuptor (pentru aromă) şi le caramelizezi în zahăr brun cu miere.
Prepari sosul în tigaie din vin, zahăr brun, miere şi fructele confiate tăiate în bucăţi potrivite, la care adaugi nucile. Mărul scobit şi copt uşor la cuptor îl condimentezi cu nucşoară şi îl umpli cu fructele confiate.
Opţional, mai poţi introduce la cuptor pentru 5 minute. Serveşti mărul cu pieptul de curcan şi restul de sos de fructe.
Medalion de curcan cu măr copt şi fructe confiate
Pofta buna!
Incoming search terms:
- medalion de curcan