Medalion de gaina
PrinteazaMedalion de gaina din: gaina, sos alb, conic, condimente, aspic, castron de maioneza, salata a la russe, ceapa, morcov, telina, rondele de masline, sare, piper si patrunjel.
- 1 gaina
- 1 castron potrivit, plin cu sos alb
- 1 paharel coniac
- condimente, dupa preferinta
- aspic
- 1 castron de maioneza
- 1 castron de salata a la russe
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 50 g telina
- 50 g rondele de masline
- sare
- piper
- 1/2 legatura patrunjel
Mod de preparare:
Pui găina la fiert în apă cu condimente, după preferinţă, în care adaugi morcovul, ţelina şi ceapa, curăţate, dar netocate. Când carnea este fiartă, o cureţi de oase şi o treci prin maşina de tocat, în jumătate din cantitatea de sos alb, încorporezi puţin câte puţin carnea tocată, apoi adaugi coniac, sare şi piper după gust.
Omogenizezi compoziţia şi formezi medalionul, constând în bucăţi rotunde, cu diametrul de 7-8 cm şi groase de 1 cm. Laşi medalioanele să se întărească la rece. Le decorezi cu frunze de pătrunjel şi cu jumătăţi de măsline, în castroane mici, transparente, torni puţin aspic, laşi să se lege, aşezi apoi câte un medalion, pe care îl acoperi tot cu aspic.
Decorezi fiecare medalion cu maioneză si cu salată â la russe.
Medalion de gaina
Pofta buna!