Medalion de peste cu legume
Printeaza
- 4 fileuri de peşte
- un dovlecel
- 3 cartofi
- doi ardei capia
- o cutie de bere blondă
- 100 g făină
- 50 g parmezan
- doi căţei de usturoi
- o lingură de pesto de rucola
- o lămîie
- ulei de măsline
- sare
- piper
- salată rucola
- oţet balsamic
- pătrunjel
Mod de preparare:
Fileurile de peşte se spală, se şterg cu un şervet absorbant şi se ung cu ulei. Se condimentează, se aşază pe o folie de aluminiu, se presară pătrunjel tocat, se pun cîteva felii de lămîie şi se împachetează.
Se aşează pe un grătar încins şi se frig circa şapte minute pe fiecare parte. Cartofii se spală, se fierb pe jumătate, se lasă să se răcească puţin şi se curăţă de coajă. Se taie cuburi, se aşază într-un castron împreună cu dovlecelul tăiat cuburi şi presărat cu sare.
Se lasă zece minute, se trec prin făină, se prăjesc în ulei încins şi se scot cu o spumieră. Se face un amestec din bere, sosul pesto, usturoiul pisat, ardeii capia tăiaţi cubuleţe, parmezanul ras, sarea şi piperul.
Se fierbe pînă scade puţin, se toarnă peste ingredientele prăjite şi se amestecă, avînd grijă să nu se sfărîme. Se servesc alături de fileurile de peşte şi o salată din rucola, oţet balsamic şi ulei.
Poftă bună!