Medalion de vita cu ciuperci si cimbru
PrinteazaMedalion de vita cu ciuperci si cimbru din: medalioane de vita, ulei, cimbru, ciuperci, sare, piper, unt, cartofi, ou, frunze de salata verde.
- 3 medalioane de vita
- 2 linguri ulei
- cateva fire cimbru proaspat
- 2 maini de ciuperci
- sare
- piper negru
- 2 lingurite de unt
- 3 cartofi
- 1 ou
- frunze de salata verde, pentru decor
Mod de preparare:
Freci medalioanele de vită cu cimbrul tocat şi amestecat cu puţin ulei, laşi 10 minute să se pătrundă, apoi asezonezi pe ambele părţi cu sare şi piper proaspăt măcinat. Incingi o tigaie de teflon. Frigi medalioanele, pe fitecare parte, câte 2-3 minute, un pic mai mult dacă vrei o carne mai pătrunsă. Scoţi apoi medalioanele din tigaie şi le aşezi pe o farfurie.
Tai ciupercile în bucăţi mari, le sotezi în untul încins în tigaie şi le scoţi într-un vas. Cureţi cartofii, îi dai prin răzătoarea mare şi îi amesteci cu un ou şi cu puţină sare.
Pui din compoziţia de cartof ras cu ou în tigaie, ca să obţii 3 „clătite”. Le rumeneşti pe ambele părţi, le scoţi şi le laşi pe hârtie absorbantă. Le aranjezi pe un platou: deasupra fiecăreia pui câte un medalion, o foaie de salată verde şi ornezi cu ciuperci.
Medalion de vita cu ciuperci si cimbru
Pofta buna!