Medalion de vitel in crusta de bacon
PrinteazaMedalion de vitel in crusta de bacon din: muschi de vitel, bacon, sparanghel, broccoli, morcov, frunze de praz, pastai de mazare, ciuperci, rosii cherry, unt, ulei de masline, sare, piper, cimbrisor si vin rosu.
- 200 g muschi de vitel
- 25 g bacon
- 1 bucata sparanghel
- 50 g broccoli
- 30 g morcov
- 30 g dovlecel
- 20 g frunze de praz
- 30-40 g pastai de mazare
- ciuperci 1 buc.
- rosie cherry 1 buc
- unt
- ulei de masline
- sare
- piper
- cimbrisor
- vin rosu
Mod de preparare:
Muşchiul de viţel se fasonează după care se porţionează în 2 bucăţi tăiate rondele. Acestea se împachetează în fâşii de bacon, legate cu frunzuliţele de praz verde opărit. Se asezonează cu sare, piper, cimbrişor şi se ung cu puţin ulei de măsline pe o parte şi pe cealaltă.
Sparanghelul se curăţă, se opăreşte alături de celelalte legume, păstrăndu-se al dente. Fâşiile de dovlecel se frig pe grătar. Ciuperca se curăţă, se taie sferturi şi se frige pe grătar. Legumele (broccoli, morcovul, sparanghelul, mazărea păstăi) se sotează în unt, se lasă la scurs şi se asezonează cu sare. Se aranjează cât mai estetic pe o farfurie.
Separat, se aşază pe farfurie şi fâşiile de dovlecel pregătite la grătar, iar deasupra se pun medalioanele de viţel fripte la cuptor, în prealabil, pe o parte şi pe cealaltă, timp de 5 minute. Deasupra se pune un sos Madeira făcut din sos brun, sos roşu de Madeira, peste care se adaugă ciupercile la cuptor.
Medalion de vitel in crusta de bacon
Pofta buna!
Mi-ai facut pofta cu medalionul asta