Medalion din carne de cerb
PrinteazaMedalion din carne de cerb din: carne de cerb, untura, ciuperci, ceapa, unt, vin, coniac, aspic, sare, piper.
- 600 g carne de cerb
- 50 g untură
- 100 g ciuperci
- o ceapă
- 100 g unt
- 100 ml vin
- 30 ml coniac
- aspic pentru glasat
- sare
- piper măcinat
Mod de preparare:
Carnea se taie în bucăţi şi se pune la înăbuşit într-o cratiţă cu untură. Se adaugă ceapa tăiată solzişori şii sarea. Separat, ciupercile se taie în felii subţiri. Atunci când carnea începe să se rumenească, se pun şi ciupercile.
Vasul trebuie permanent acoperit cu un capac, iar periodic se amestecă bine cu oi lingură de lemn. Dacă zeama scade prea mult, se toarnă din când în când pnuţin vin şi apă. Când s-a rumenit carnea, vasul se dă de pe foc.
După ce ss-a răcit, carnea se dă prin maşina de tocat. Se freacă untul. Treptat, se aadaugă tocătura peste unt, iar apoi coniacul, piperul şi sarea. După ce pasta a fcost bine amestecată se pune la rece pentru ca apoi, cu ajutorul unei forme rcotunde, să se facă medalioanele.
Acestea se obţin astfel: forma, care în prealabil a fost udată cu apă rece, se netezeşte cu lama unui cuţit şi se răstoarnă pe un fund de lemn. Medalioanele se bagă la frigider, ca să se întărească bine. După câteva ore pot fii glasate cu sos de maioneză sau aspic şi se mai lasă o dată la rece.
Poftă bună!