Medalion din fructe de mare – usor de preparat

Printeaza

Medalion din fructe de mare din: cocktail de fructe de mare, rosie, sparanghel, ou, spanac, unt, branza, lamaie.

Ingrediente:

  • 250 g cocktail de fructe de mare
  • 1 roşie
  • 50 g sparanghel
  • 1 lingură cu parmezan
  • 1 ou
  • 100 g spanac
  • 20 g unt
  • 1 cub de brânză topită
  • coajă de lămâie
  • zeamă de lămâie
  • nucşoară
  • sare

 

Mod de preparare:

Pune fructele de mare la fiert în apă cu sare şi coajă de lămâie. După zece minute, adaugă spanacul şi opăreşte-l câteva minute.

Lasă totul la scurs într-o strecurătoare apoi transferă compoziţia într-un vas.

Presară un praf de nucşoară, parmezanul şi roşia tăiată cubuleţe şi stropeşte cu zeamă de lămâie.

Unge cu unt două forme de ceramică mici şi rotunde, aşază un cubuleţ de unt în fiecare şi toarnă amestecul de fructe de mare, în cantităţi egale.

Bate oul şi toarnă-l peste amestec, iar deasupra, pune câte o jumătate de cub de brânză topită, tăiat bucăţele. Dă la cuptor pentru 15 minute.

Opăreşte sparanghelul cinci minute în apă cu sare, scurge-l, aranjează-l pe farfurie în formă de raze şi răstoarnă medalionul deasupra.

Serveşte preparatul cald.

 

Pofta buna!

 

 


poate te intereseaza si:

Fructe de mare cu paste

Fructe de mare cu paste

Fructe de mare cu paste din: ulei, fructe de mare, rosii, usturoi, gogosar, vin, gogosar, sare, busuioc, piper, paste, patrunjel. Ingrediente: 4 linguri ulei măsline 400 g fructe de mare (congelate) 10 roşii cherry 3 căţei usturoi 1/2 gogoşar 1/2 pahar vin alb 1 linguriţă busuioc uscat sare piper 200 g paste (tagliatelle) pătrunjel verde […]

Paste cu fructe de mare si usturoi

Paste cu fructe de mare si usturoi

Paste cu fructe de mare si usturoi din: paste, ulei de masline, usturoi, creveti, scoici, midii, vin alb, sofran, lamaie, smantana, patrunjel, seminte de pin. Ingrediente:  200 g de paste 2 linguri ulei de măsline 3 căţei de usturoi, feliaţi subţire 100 g de creveţi, decorticaţi 100 g de scoici 300 g de midii, cu cochiliile […]

 

Fructe de mare la gratar

Fructe de mare la gratar

Fructe de mare la gratar din: ulei de masline, suc de lamaie, sare, usturoi, fructe de mare, oregano, piper. Ingrediente: 60 ml ulei de masline 1 1/2 suc de lamaie 1/2 lingurita sare 1 catel de usturoi 450 g fructe de mare 2 fire oregano piper negru macinat   Mod de preparare: Intr-un castron se […]

 

Peste si fructe de mare cu sos de smantana

Peste si fructe de mare cu sos de smantana

Peste si fructe de mare cu sos de smantana din: ceapa, file de peste, calamari, creveti, smantana, usturoi, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 ceapa 2 fileuri de peste 3-4 calamari 1 kg de creveti si scoici smantana 2 catei de usturoi patrunjel sare si piper   Mod de preparare: Spalati si puneti in apa rece […]

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.