Medalion de pasăre

Printeaza

Medalion de pasăre

Ingrediente:

  • pasăre
  • sos alb
  • unt
  • coniac
  • sare
  • piper
  • aspic
  • salată a la rus
  • maioneză

 

Mod de preparare:

Medalion de pasăre: Se fierbe pasărea, se curăţă carnea de pe oase şi se trece prin maşina de tocat. Separat se prepară un sos alb şi unt spumos şi se adaugă cîte puţin din tocătură, amestecind bine continuu.

La urmă se adaugă coniac, sare şi piper după gust. Se amestecă bine.

Se formează medalioane cu ajutorul unei forme rotunde cu diametrul de 7 cm şi înălţimea de 1 cm.

Se udă forma în apă rece, se umple cu pastă de pasăre, se netezeşte la suprafaţă cu cuţitul, apoi se pune medalionul pe un fund de lemn, scoţîndu-1 din formă.

La fel se procedează cu întreaga can­titate de pastă.

Se lasă medalioanele să se întărească la rece, se glasează fiecare cu sos alb, se lasă din nou să se răcească, se ornează cu cîte o floare tăiată din legume, se răcesc din nou, apoi se glasează cu aspic. Toate aceste operaţii se fac la rece.

Cu aceeaşi formă rotundă de tablă se fac medalioane din salată a la rus, deasupra cărora se aşază medalioanele din carne de pasăre.

Se decorează cu maioneză pe marginea medalionului de salată şi cu aspic tocat pe marginea celui de pasăre. Se aranjează pe un platou.

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.