Medalion – pateu din ficat de gasca
PrinteazaMedalion – pateu din ficat de gasca din: ficat de gasca, unt, grasime, ceapa, sare,. piper, nucsoara, coniac.
- 500 g ficat de gâscă
- 400 g unt
- 200 g grăsime
- 2 cepe
- sare
- piper şi nucşoară măcinate
- 100 ml coniac
Mod de preparare:
Ficatul se ţine mai în apă rece cu sare şi se spală în câteva ape reci. Astfel va deveni mai deschis la culoare. Se pune la fiert (înăbuşit) cu grăsime, sare, piper şi o foaie de dafin. După fierbere, se pune la rece. Se scoate şi se dă de două ori prin maşina tocat.
Se amestecă cu untul frecat spumă, sare, piper şi coniac. Din această compoziţie se face un sul într-o hârtie pergament.
Se pune la frigider.
Când se serveşte, se taie felii cu un cuţit încălzit în apă caldă.
Pofta buna!