Ficat de gasca cu fructe din: ficat de gasca, faina, unt, piersici, vin, coaniac, scortisoara. Ingrediente: 600 g ficat de gâscă, feliat făină 150 g unt 2 piersici, tăiate în felii 50 ml vin roşu, dulce 50 ml coniac scorţişoară măcinată Mod de preparare: Asezonează ficatul cu sare şi piper. Dă-l prin făină, acoperă-l […]
Medalion – pateu de ficat de gâscă
PrinteazaMedalion – pateu de ficat de gâscă din: ficat de gasca, unt, grasime, ceapa, sare, piper, nucsoara, dafin, coniac.
- 500 g ficat de gâscă
- 400 g unt
- 200 g grăsime
- 2 cepe
- sare, piper şi nucşoară măcinate
- 1 foaie de dafin
- 100 ml coniac
Mod de preparare:
Ficatul se ţine în apă rece cu sare şi se spală în câteva ape reci.
Astfel va deveni mai deschis la culoare.
Se pune la fiert (înăbuşit) cu grăsime, sare, piper şi o foaie de dafin.
După fierbere, se pune la rece.
Se scoate şi se dă de două ori prin maşina tocat.
Se amestecă cu untul frecat spumă, sare, piper şi coniac.
Din această compoziţie se face un sul într-o hârtie pergament.
Se pune la frigider.
Când se serveşte, se taie felii cu un cuţit încălzit în apă caldă.
Pofta buna!
Pateu de ficat de gasca in aspic
Pateu de ficat de gasca in aspic din: ficat de gasca, unt, paine, aspic. Ingrediente: 500 g ficat de gâscă 100 g unt 2 felii de pâine ailbă înmuiată în lapte şi bine stoarsă aspic Mod de preparare: Ficatul de gâscă se ţine câteva ore în apă cu sare pentrru a se albi. Se […]