Souvlaki de Pește și Fructe de Mare din: creveti, fileuri de peste, suc de lamaie, usturoi, ulei de masline, oregano, piper, sare. Descoperă savoarea autentică a Greciei cu o rețetă excepțională, o variantă sofisticată și aromată a clasicului souvlaki. Inspirată de briza mării și tradițiile culinare ale zonelor de coastă, această rețetă îmbină textura delicată […]
Medalion de peste cu sos de rosii, patrunjel si mamaliga
PrinteazaMedalion de peste cu sos de rosii, patrunjel si mamaliga din: rechin sau cod, ceapa, rosii, supa de peste, pătrunjel, mălai, unt, ulei de masline, sare, piper.
- 1,2 kg de rechin sau cod
- 3 cepe
- 500 g roşii coapte
- 500 ml supă de peşte
- 1 legătură mică pătrunjel
- 200 g mălai
- 60 g unt
- 2 linguri ulei de măsline
- sare, piper
Mod de preparare:
Se taie peştele în 6 bucăţi. Roşiile se cunfundă în apă fierbinte.
Când se detaşează pieliţa, se spală sub jet de apă rece, se decojesc, apoi se scot seminţele, după care se toacă mărunt.
Se căleşte ceapa tocată într-o tigaie înaltă, la foc mic, 10 minute.
Se adaugă roşiile tocate, se dă cu sare şi piper şi se acoperă. Se fierbe 15 minute la foc mic.
Intre timp, se dă într-un clocot supa de peşte. Se pun bucăţile de peşte şi se lasă 15 minute pe foc.
Pătrunjelul se toacă mărunt.
Se face mămăliga din mălai, apă, unt şi sare. Se scot bucăţile de peşte şi se pun în tigaie.
Se mai fierbe 2 minute. Se pune sosul de roşii cu ceapă pe farfurii.
Se adaugă bucăţile de peşte şi se presară deasupra pătrunjel. Se seveşte cu mămăligă.
Medalion de peste cu sos de rosii, patrunjel si mamaliga
Pofta buna!
Mâncare de Pește cu Cimbru și Vin Alb
Mâncare de Pește cu Cimbru și Vin Alb din: fileuri de peste, vin alb sec, ulei de masline, cimbru, usturoi, suc de lamaie, sare, piper. Descoperă o rețetă care îmbină simplitatea cu eleganța, oferind un preparat de pește îmbogățit cu aroma proaspătă a cimbrului și notele subtile ale vinului alb. Acest fel de mâncare ușor […]
Pofta buna!