Medalion de somn in sos de capere

Printeaza

O reteta de medaliond e somn in sos de capere din: somn, capere murate, unt, faina, lapte, zeama de lamaie, marar, sare si piper.

Ingrediente:Medalion de somn in sos de capere

  • 14 medalioane de somn
  • 4-5 linguri capere murate
  • 200 g unt
  • 1 lingura faina
  • 300 ml lapte
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 1 legatura marar
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Presăraţi medalioanele de peşte cu sare şi piper şi prăjiţi-le în 50g unt topit, apoi scoateţi-le pe şerveţele absorbante, acoperiţi-le cu un capac şi păstraţi-le la cald. Separat, într-o altă tigaie puneţi untul rămas şi când acesta s-a topit şi s-a încins, puneţi caperele scurse de apă şi stoarse bine.

Căliţi-le la foc potrivit 2-3 minute, apoi puneţi în tigaie făina. Când aceasta începe să se rumenească putin, stingeţi cu laptele, turnându-l puţin câte puţin şi amestecând încontinuu, pentru a nu se forma cocoloaşe. Adăugaţi mărarul tocat mărunt şi potriviţi de sare şi piper.

Mai lăsaţi sosul să fiarbă 1 -2 minute la foc mic. Serviţi medalioanele stropite cu zeamă de lă­mâie şi sos de capere, iar alături puneţi felii de cartofi copţi în coajă, ca garnitură. Ornaţi cu feliuţe de lămâie şi mărar tocat mărunt presărat pe deasupra.

Medalion de somn in sos de capere

Medalion de somn in sos de capere

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.