Medalion de somn in sos de capere
PrinteazaO reteta de medaliond e somn in sos de capere din: somn, capere murate, unt, faina, lapte, zeama de lamaie, marar, sare si piper.
- 14 medalioane de somn
- 4-5 linguri capere murate
- 200 g unt
- 1 lingura faina
- 300 ml lapte
- 2 linguri zeama de lamaie
- 1 legatura marar
- sare
- piper
Mod de preparare:
Presăraţi medalioanele de peşte cu sare şi piper şi prăjiţi-le în 50g unt topit, apoi scoateţi-le pe şerveţele absorbante, acoperiţi-le cu un capac şi păstraţi-le la cald. Separat, într-o altă tigaie puneţi untul rămas şi când acesta s-a topit şi s-a încins, puneţi caperele scurse de apă şi stoarse bine.
Căliţi-le la foc potrivit 2-3 minute, apoi puneţi în tigaie făina. Când aceasta începe să se rumenească putin, stingeţi cu laptele, turnându-l puţin câte puţin şi amestecând încontinuu, pentru a nu se forma cocoloaşe. Adăugaţi mărarul tocat mărunt şi potriviţi de sare şi piper.
Mai lăsaţi sosul să fiarbă 1 -2 minute la foc mic. Serviţi medalioanele stropite cu zeamă de lămâie şi sos de capere, iar alături puneţi felii de cartofi copţi în coajă, ca garnitură. Ornaţi cu feliuţe de lămâie şi mărar tocat mărunt presărat pe deasupra.
Medalion de somn in sos de capere
Pofta buna!