Medalion de somon cu orez chinezesc
PrinteazaMedalion de somon cu orez chinezesc din: somon, morcovi, ceapa rosie, paturnjel, telina, ierburi de provence, sare, piper, zeama de limeta, suc de rosii, orez si supa de pui.
Somonul furnizează o cantitate semnificativă de proteine de înaltă calitate. Proteinele sunt esențiale pentru întreținerea și repararea țesuturilor, precum și pentru menținerea masei musculare.
Somonul este o sursă bogată de vitamina B12, vitamina D, seleniu și iod. Vitamina B12 este esențială pentru sănătatea sângelui și a sistemului nervos, vitamina D este importantă pentru sănătatea oaselor și a sistemului imunitar, seleniul este un antioxidant puternic, iar iodul este esențial pentru funcționarea normală a glandei tiroide.
Ingrediente:
- 4 bucati medalion somon
- 2 morcovi
- 1 ceapa rosie
- 1 radacina patrunjel
- ¼ telina
- Ierburi de provence
- Sare
- Piper
- Zeama de limeta
- Suc de rosii
- 250 g orez chinezesc
- 2-3 cani supa de pui
Mod de preparare:
Medalion de somon cu orez chinezesc: spala medalioanele de somon si se aseaza intr-o tava potrivita.
taie morcovii si radacina de patrunjel rondele, telina se taie felii subtiri, iar ceapa de taie julienne.
Adauga in tava printre bucatile de somon.
Se asezoneaza cu sare, piper si ierburi de provence, se adauga suc de rosii si se da la cuptor pentru aproximativ 1 ora si jumatate. Dupa jumatate de ora se adauga zeama de limeta.
Intre timp se prepara orezul chinezesc.
Intr-o tigaie potrivita se toarna putina supa de pui, apoi orezul bine spalat. Se lasa sa fiarba si pe masura ce supa de pui este absorbita de catre orez se mai adauga, pana cand orezul se umfla.
Acoperiti-l apoi cu un capac si lasati-l pana la servire. Se servesc medalioanele de somon cu legume si orez.
Pofta buna!