Medalion de vita cu nuci si cimbru verde
PrinteazaMedalion de vita cu nuci si cimbru verde din: medalioane de vita, oua, pesmet, seminte de coriandru, nuci, mustar de dijon, hrean, faina, coniac, vin rosu, miere, ulei, unt, cimbru verde, sare, piper.
- 4 medalioane de vita
- 2 oua
- 2 linguri pesmet
- 1 lingurita seminte de coriandru
- 2 linguri nuci zdrobite
- 2 linguri mustar de Dijon cu boabele intregi
- 1 lingura hrean proaspat ras
- 1 lingura faina
- 50 ml coniac
- 250 ml vin rosu
- 1 lingura miere
- 4 linguri ulei
- 50 g unt
- cateva fire de cimbru verde
- sare
- piper
Mod de preparare:
Căliţi făina în untul topit. Adăugaţi coniacul, vinul, mierea şi puţină sare.
Fierbeţi sosul la foc potrivit până când începe să se îngroaşe. Păstraţi-l la cald până în momentul servirii.
Puneţi 2 linguri ulei într-o tigaie, la foc potrivit.
Adăugaţi seminţele de coriandru, nucile, pesmetul şi hreanul.
Căliţi 2-3 minute amestecul, apoi adăugaţi ouăle bătute, sare, piper şi muştarul. Amestecaţi compoziţia pe foc până când se încheagă ouăle.
Păstraţi la cald preparatul luat de pe foc.
Prăjiţi medalioanele de vită în ulei, câte 3-5 minute pe fiecare parte, la foc iute.
Puneţi medalioanele prăjite într-o tavă unsă. Turnaţi deasupra lor sosul cu vin şi puneţi pe fiecare bucată câte 1-2 linguri din amestecul cu ou, muştar şi hrean.
Puneţi tava la cuptorul încins pentru 10-15 minute. Serviţi medalioanele de vită cu salată verde şi legume proaspete.
Ornaţi fiecare porţie cu frunze verzi de cimbru.
Medalion de vita cu nuci si cimbru verde
Pofta buna!