Mee goreng
PrinteazaCei care doresc sâ încerce o mâncare tradiţională malaysiană trebuie sa guste mee goreng. In Malaysia se găseşte pretutindeni la orice tarabă mamak, iar în Singapore la tarabele numite hawker.
Este un fel de mâncare foarte popular în rândul tinerilor, cărora le place să se adune în pieţe şi să ia masa împreună, savurând o mâncare ieftină şi revigorantâ, împreună cu o ceaşcă de teh tarik fierbinte, un fel de ceai negru, cu multă spumă.
Mee goreng sunt de fapt nişte tâiţei galbeni subţiri, prăjiţi, care capătă consistenţă şi devin mai săţioşi după ce li se adaugă ouă, legume, ceapă, ardei iuţi şi roşii.
In versiunea vegetarianâ se foloseşte tofu. în restaurantele din supermarketuri, în mee goreng se pune şi piept de pui uşor prăjit în wok cu puţin sos chilii, precum şi creveti şi sos de stridii, care fac această mâncare ceva mai pretenţioasă din punct de vedere gastronomic. Este un adevărat deliciu datorită delicatelor ei senzaţii gustative.
Mee goreng
Pofta buna!