Mei cu scortisoara
PrinteazaMei cu scortisoara din: mei, lapte, sare, scortisoara, zahar, vanilie.
- 1 cană (250 g) cu mei curat
- 500 ml lapte dulce
- 1/2 linguriţă cu sare
- 1/2 linguriţă cu scorţişoară
- 3 linguri cu zahăr tos
- vanilie
Mod de preparare:
Alegem meiul, îl spălăm în 2-3 ape, îl scurgem în sită şi-l punem într-o cratiţă mică. Opărim meiul 5 min cu apa clocotită, apoi îl punem sa fiarba cu apă cât să-l acopere. Punem sarea necesară şi puţin zahăr.
Fierbem meiul până se evaporă apa, turnăm laptele cald şi continuăm fierberea. Când fiertura arată ca o mămăligă tragem vasul de pe foc, punem restul de zahăr, parfumăm cu scorţişoară şi vanilie.
Servim călduţ.
Pofta buna!