Rețeta Autentică de Ardei Umpluți cu Carne din: ardei grasi, carne tocata, ceapa orez, rosii, sare, piper, pasta de rosii, bulion, frunze de patrunjel. Ingrediente: 10 ardei grași, curățați și descojiți 500 g carne tocată (amestec de vită și porc) 1 ceapă, tocată mărunt 200 g orez 2 roșii, tocate 2 linguri ulei Sare […]
Mei cu scortisoara
PrinteazaMei cu scortisoara din: mei, lapte, sare, scortisoara, zahar, vanilie.
Ingrediente:
- 1 cană (250 g) cu mei curat
- 500 ml lapte dulce
- 1/2 linguriţă cu sare
- 1/2 linguriţă cu scorţişoară
- 3 linguri cu zahăr tos
- vanilie
Mod de preparare:
Mei cu scortisoara: Alegem meiul, îl spălăm în 2-3 ape, îl scurgem în sită şi-l punem într-o cratiţă mică. Opărim meiul 5 min cu apa clocotită, apoi îl punem sa fiarba cu apă cât să-l acopere. Punem sarea necesară şi puţin zahăr.
Fierbem meiul până se evaporă apa, turnăm laptele cald şi continuăm fierberea. Când fiertura arată ca o mămăligă tragem vasul de pe foc, punem restul de zahăr, parfumăm cu scorţişoară şi vanilie.
Servim călduţ.
Pofta buna!
Gogonele Murate Autentice: Rețeta Tradițională
Gogonele Murate Autentice: Rețeta Tradițională din: gogonele, apa, sare, otet, foi de dafin, boabe de mustar, boabe de piper negru. Descoperă rețeta autentică de gogonele murate, cu rădăcini adânci în tradiția românească. Află despre beneficiile nutriționale și istoricul acestui deliciu conservat. Ingrediente: Gogonele: 2 kg Apă: 2 litri Sare: 4 linguri Oțet: 500 ml Foi […]