Melanj de fructe proaspete
PrinteazaMelanj de fructe proaspete
- 2 mere
- 3 pere zemoase
- 15 prune coapte
- 1 pahar boabe de struguri albi
- 1 pahar boabe de struguri negri tămîioşi
- 2-3 felii de pepene galben parfumat
- zeama de la 1 lămîie
- 2 pahare vin alb
- 1 pahar zahăr pisat
Mod de preparare:
Perele şi merele se curăţă de coajă, se scoate căsuţa cu sîmburi şi se taie felioare foarte subţiri. Prunele se curăţă de pieliţe, se scot sîmburii şi se taie în sferturi.
Boabele de struguri se spală bine şi se scurg, iar pepenele galben, curăţat de coajă, se taie cuburi. Se amestecă toate fructele cu zahărul, vinul şi zeama de lămîie şi se ţine la gheaţă 2-3 ore.
Se serveşte în cupe sau în pahare, cu cîte un pişcot.
Pofta buna!