Melanzane alia Parmigiana
PrinteazaMelanzane alia Parmigiana din: ulei, rosii, ceapa, busuioc, vinete, sare, mozzarella, parmezan, oua.
- ulei de măsline pentru prăjit
- 1,25 kg roşii coapte, decojite şi tăiate
- o jumătate de ceapă mică, tocată
- o legătură mare de busuioc
- 2 kg vinete
- sare
- 375 g brânză mozzarella proaspătă
- 40 g brânză parmezan rasă
- 2 ouă
Mod de reparare:
Se încinge puţin ulei de măsline într-o tigaie, se adaugă roşiile, ceapa şi o crenguţă de busuioc. Se lasă pe foc până se înmoaie, apoi se scurg şi se pasează printr-o sită.
Vinetele se curăţă de coajă şi se taie felii cu o grosime de 5 mm. Se pun într-o sită şi se sărează din belşug, pentru a elimina zeama amară. Se lasă între 30 de minute şi o oră, apoi se usucă. Uleiul se încinge până începe să fumege, iar vinetele se prăjesc într-un singur strat – eventual în mai multe tranşe.
După ce s-au rumenit pe ambele părţi, se scot din tigaie şi se lasă la scurs pe hârtie de bucătărie. Busuiocul rămas se rupe bucăţi, iar mozzarella se taie fâşii. Cuptorul se încălzeşte la 180°C.
Pe fundul unui vas pentru cuptor, se toarnă câteva linguri de sos de roşii. O treime din feliile de vinete se aşazâ peste sosul de roşii.
Se presară cu generozitate o treime din parmezan, busuioc si fâşiile de mozzarella. Ouăle se bat cu 175 ml sos de roşii, iar o treime din acest amestec se toarnă în vas. Aceleaşi straturi se repetă de încă două ori, apoi se dă vasul la cuptor, 35-40 de minute. Se serveşte la temperatura camerei
Pofta buna!