Melc cu cirese si ciocolata
PrinteazaMelc cu cirese si ciocolata din: faina, iaurt, oua, zahar, sare, unt, drojdie, ciocolata, cirese, scortisoara, cardamon, cuisoare.
- 500 g făină
- 250 ml iaurt
- două ouă
- zahăr vanilinat
- 80 g zahăr tos
- jumătate de linguriţă cu sare
- 50 g unt
- 25 g drojdie
- 200 g ciocolată neagră
- 300 g cireşe
- pudră de scorţişoară
- pudră de cardamon
- pudră de cuişoare
Mod de preparare:
Drojdia se amestecă cu o lingură de zahăr tos pînă se dizolvă. Se adaugă sarea şi restul de zahăr tos, iaurtul călduţ, două pliculeţe cu zahăr vanilinat, o linguriţă cu pudră de scorţişoară, un vîrf de cuţit cu pudră de cardamon şi unul cu pudră de cuişoare.
Se toarnă peste făină şi se frămîntă pînă rezultă un aluat omogen. Se adaugă untul topit şi răcit, se frămîntă cinci minute ca să se încorporeze untul şi se lasă să dospească 30 de minute la loc mai cald.
Cireşele se spală, se curăţă de sîmbuN şi se pun într-o strecurătoare. Aluatul se întinde într-o foaie potrivit de groasă, se presar ciocolata neagră dată pe râzătoare şi cireşele.
Se rulează strîns, se taie rondele groase de doi centimetri şi se aşază într-o tavă tapetată cu hîrtie de copt unsă cu ulei. Se un cu ou bătut şi se coc la foc potriv 30-45 de minute.
Poftă bună!