Melc din aluat cu ton
PrinteazaMelc din aluat cu ton din: faina, galbenusuri, oua, sare, ulei, ton, dovlecel, morcov, ardei capia, ceapa rosie, ardei iute, lamaie, unt, marar, sare, piper, spanac baby, rosii, castraveti, otet.
- 500 g faina
- doua galbenusuri
- doua oua
- sare
- 120 ml ulei
- doua conserve de ton
- un dovlecel
- un morcov
- un ardei capia
- o ceapa rosie
- un ardei iute
- o lamaie
- unt
- marar
- sare
- piper
- spanac baby
- rosii
- castraveti
- o lingura cu otet
Mod de preparare:
Intr-un bol se amestecă gălbenuşurile cu apa, uleiul de floarea- soarelui, oţetul şi jumătate de linguriţă cu sare. Se toarnă peste făina cernută şi se frământă până se obţine un aluat elastic, potrivit de tare.
Se acoperă cu un şervet şi se lasă să se odihnească zece minute, ceapa se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt.
Morcovul şi dovlecelul se curăţă, se dau pe răzătoarea cu ochiuri mari şi se pun într-o strecurătoare. Ardeiul capia şi ardeiul iute se spală, se toacă mărunt şi se pun într-un bol.
Se adaugă legumele date pe răzătoare scurse, suc de lămâie, sare piper şi o legătură de mărar tocat.
Se pun ouăle întrregi, tonul scurs de apă şi se amiestecă bine să se încorporeze tcoate ingredien tele. Se întind foi subţiri din aluat, se pune umplutură pie fiecare, se rulează şi li se dă formă de melc.
Se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, se ung cu un topit, se introduc în cuptorul încins şi se coc la foc potrrivit până devin aurii.
Se servesc simple sau cu o salata din spanac verde, rosii si castarveti verzi.
Melc din aluat cu ton
Pofta buna!