Melc dulce cu struguri si mac
PrinteazaMelc dulce cu struguri si mac din: drojdie, zahăr pudră, lapte, făină, unt, sare, oua, mac, lapte, coajă de lămâie, struguri negri.
Ingrediente pentru aluat:
- 10 g drojdie
- 50 g zahăr pudră
- 125 ml lapte călduţ
- 250 g făină
- 60 g unt topit
- 1 praf de sare
- 1 ou
Ingrediente pentru umplutură:
- 125 g mac
- 80 ml lapte
- 50 g zahăr pudră
- 1 albuş
- 1 priză coajă de lămâie rasă
- 250 g struguri negri
Mod de preparare:
Se amestecă într-un bol mic drojdia cu 1 linguriţă cu zahăr, l lingură cu făină şi 3 linguri cu lapte. Se amestecă şi se lasă să crească 15 min.
Se cerne într-un castroji restul de făină, cu zahăr şi sare; se face o gropiţă la mijloc şi se sparg înăuntru oul.
toarnă drojdia şi se adaugă unt topit şi restul de lapte, turnat treptat; se frământă aluatul. Se pudrează cu făină şi se acoperă cu un prosop textil; se lasă să crească la căldură.
Pentru umplutură, se opăreşte macul cu lapte fierbinte şi zahăr; se amestecă şi se lasă să se răcească. Apoi se înglobează albuşul bătut şi coaja de lămâie.
Pe planşeta tapetată cu făină se întinde o foaie de aluat groasă de 1 cm. Se unge cu umplutură şi se rulează.
tapetează cu hârtie de copt o formă de tort; se,aşază înăuntru ruloul de aluat, sub formă de spirală. Se încrustează boabele de struguri.
lasă să mai crească puţin şi se dă la cuptorul încins la 180 °C timp de 50 min. până ce se rumeneşte. Dacă se rumeneşte înainte de vreme, se acoperă cu folie de aluminiu.
Melc dulce cu struguri si mac
Pofta buna!