Melc dulce cu struguri si mac

Printeaza

Melc dulce cu struguri si mac din: drojdie, zahăr pudră, lapte, făină, unt, sare, oua, mac, lapte, coajă de lămâie, struguri negri.

 

Ingrediente pentru aluat:

  • 10 g drojdie
  • 50 g zahăr pudră
  • 125 ml lapte călduţ
  • 250 g făină
  • 60 g unt topit
  • 1 praf de sare
  • 1 ou

Ingrediente pentru umplutură:

  • 125 g mac
  • 80 ml lapte
  • 50 g zahăr pudră
  • 1 albuş
  • 1 priză coajă de lămâie rasă
  • 250 g struguri negri

Mod de preparare:

Se amestecă într-un bol mic drojdia cu 1 linguriţă cu zahăr, l lingură cu făină şi 3 linguri cu lapte. Se amestecă şi se lasă să crească 15 min.

Se cerne într-un castroji restul de făină, cu zahăr şi sare; se face o gropiţă la mijloc şi se sparg înăuntru oul.

toarnă drojdia şi se adaugă unt topit şi restul de lapte, turnat treptat; se frământă aluatul. Se pudrează cu făină şi se acoperă cu un prosop tex­til; se lasă să crească la căldură.

Pentru umplutură, se opăreşte macul cu lapte fierbin­te şi zahăr; se amestecă şi se lasă să se răcească. Apoi se înglobează albuşul bătut şi coaja de lămâie.

Pe planşeta tapetată cu făină se întinde o foaie de aluat groasă de 1 cm. Se unge cu umplutură şi se ru­lează.

tapetează cu hârtie de copt o formă de tort; se,aşază înăuntru ruloul de aluat, sub formă de spira­lă. Se încrustează boabele de struguri.

lasă să mai crească puţin şi se dă la cuptorul încins la 180 °C timp de 50 min. până ce se rumeneşte. Dacă se rumeneşte înainte de vreme, se acoperă cu folie de aluminiu.

Melc dulce cu struguri si mac

Melc_dulce_cu_struguri_si_mac

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.