Melci cu branza dulce
PrinteazaMelci cu branza dulce din: aluat de cozonac, branza dulce, stafide aurii, zahar, zahar vanilat, coaja de portocala confiata, rom, galbenus.
- aluat de cozonac
pentru umplutura:
- 500 g branza dulce
- 50 g stafide aurii
- 3 linguri cu zahar
- 1 pliculet cu zahar vanilat
- 50 g coaja de portocala confiata
- rom/coniac
- 1 galbenus
Mod de preparare:
Pune stafidele într-un castronel şi stropeşte-le cu rom/ coniac din belşug.
Separat, toarnă apă fierbinte peste coaja de portocală confiată, cât s-o acopere.
Intre timp, amestecă brânza de vaci cu zahărul şi vanilia, apoi adaugă stafidele scurse, întinde o foaie din aluatul crescut, pune deasupra umplutura într-un strat uniform şi rulează.
Cu ajutorul unei aţe, taie felii late de 2 cm şi aşază-le într-o tavă rotundă, cu pereţi detaşabili, tapetată cu hârtie de copt.
Lasă-le să crească 20 de minute, unge-le cu gălbenuş bătut, presară coaja de portocală înmuiată şi dă-le la cuptor până ce capătă o culoare aurie.
Melci cu branza dulce
Pofta buna!