Melci cu cartofi egipteni
PrinteazaMelci cu cartofi egipteni din: melci, cartofi, unt de arahide, lapte, lamaie, sos de soia, zahar, unt, patrunjel, usturoi, mustar cu boabe, sare, piper, cartofi.
Poate te intereseaza si:
- Paella cu melci, iepure si pui
- Melci mici cu ulei si sare
- Melci cu usturoi si patrunjel
- Supa crema de melci cu unt asezonat
- un kg melci în cochilie
- 500 g cartofi egipteni
- 3 linguri unt de arahide
- 75 ml lapte dulce
- o lămâie
- sos de soia
- 6 linguriţă de zahăr
- 100 g unt
- o legătură de pătrunjel
- 3 căţei de usturoi
- muştar cu boabe
- sare, piper
- cartofi albi mici
Preparare:
Melcii se spală, se scurg şi se fierb în apă cu sare. Se pun într-o strecurătoare şi se lasă să se răcească. într-un bol se amestecă untul cu usturoiul pisat, sarea, piperul şi pătrunjelul tocat fin.
Se umplu cochiliile melcilor cu acest amestec, se aşază într-o tavă şi se introduc pentru zece minute în cuptorul încins. Cartofii se spală, se pun la fiert în apă cu puţină sare, se scurg şi se curăţă de coajă. Se ţin la cald într-un castron, acoperiţi cu un capac.
Intr-un castron se pun untul de arahide, două linguriţe de sos de soia, zahărul tos şi o lingură de suc de lămâie. Se amestecă, se adaugă laptele şi se mixează până când rezultă un sos mai gros.
Se. adaugă o linguriţă de muştar, piper şi se amestecă. Se scot melcii din tavă şi se servesc alături de cartofii calzi şi sosul de unt.
Melci cu cartofi egipteni
Pofta buna!
Incoming search terms:
- cum se prepara melcii
Au fost buni?
Imi plac melcii, sunt crocanti. Dar unde gasesc cartofi egipteni? Nu pot folosi cartofi romanesti?