Raci cu sos de unt și vin alb. Acest preparat deosebit combină textura fină a racilor cu aroma bogată a sosului de unt și vin alb, oferind o experiență culinară de neuitat. Perfect pentru o cină specială sau pentru a impresiona oaspeții, această rețetă este ușor de urmat și garantează un rezultat delicios. Ingrediente: 1 […]
Melci cu cartofi
PrinteazaMelci cu cartofi din: faina, sare, untura, lapte, piure de cartofi, bacon,cascaval, oua, sare.
Ingrediente:
Aluatul:
- 450 g făină
- 300 ml apă
- 1 linguriţă sare
- 4 linguri untură topită
- lapte (pentru uns)
Umplutura:
- 300 piure de cartofi
- 50 g bacon
- 50 g caşcaval
- 2 ouă
- sare
Mod de preparare:
Melci cu cartofi: Amestecă toate ingredientele de aluat şi frământă până obţii un amestec elastic. Lasă-l să se odihnească 15 minute.
întinde-1 în foaie cât mai subţire, din care tai fâşii de formă dreptunghiulară, pe care le întinzi din nou.
Pune pe fiecare piure, caşcaval ras şi bucăţele de bacon fript. Rulează-le, apoi răsuceşte-le sub formă de melc.
Aşază melcii într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, unge-i cu lapte şi coace-i 25 de minute.
Când sunt gata, acoperă-i cu un prosop o oră.
Pofta buna!
Negresă cu Lapte Integral – este desertul ideal pentru orice ocazie, combinând textura umedă și pufoasă cu gustul bogat de ciocolată. Acest desert clasic este simplu de preparat și încântă toate vârstele prin aroma sa intensă și consistența perfectă. Fie că îți dorești să impresionezi oaspeții sau să îți răsfeți familia, această rețetă de negresă […]