Melci si cornuri cu gem de gutui
PrinteazaMelci si cornuri cu gem de gutui din: făină, drojdie, lapte sau apă, zahăr, ulei, oua, sare, esente diverse, gem de gutui sau orice alt tip de gem mai tare.
Ingrediente:
- 600 g făină
- 1 cub drojdie (25 g)
- 200 ml lapte sau apă
- 200 g zahăr
- 150 ml ulei
- 2 ouă
- sare
- esenţe diverse
Pentru umplutură:
- gem de gutui sau orice alt tip de gem mai tare
Mod de preparare:
Eu am ales să folosesc maşina de pâine pentru programul aluat dospit, dar poţi amesteca aluatul şi cu mâna.
Amesteci zahărul cu drojdia şi laptele tsau apa) călduţ, ouăle, sare şi esenţe.
Apoi, treptat, pui uleiul şi făina. Dacă alegi să foloseşti maşina de pâine, întâi introduci ingredientele lichide, apoi pe cele solide.
Poţi alege un aluat pe care îl pregăteşti cel mai des.
După frământare, laşi la dospit aluatul pentru 30 de minute, la loc cald, după care îl pui pe masa de lucru unsă cu puţin ulei şi întinzi o foaie dreptunghiulară.
Ungi bine foaia cu gem de gutui sau orice gem tare, apoi rulezi foaia ca pe ruladă şi tai felii de 2. cm.
Le aşezi într-o tavă, pe hârtie de copt, pe orizontală.
Le mai laşi 15 minute la dospit, după care le coci. La fel firoce- dezi şi cu cornurile. întinzi o foaie dreptunghiulară şi tai triunghiuri.
Pui gemul în partea lată a triunghiului şi rulezi. Laşi la dospit, apoi le coci la foc potrivit până devin aurii.
Melci si cornuri cu gem de gutui
Pofta buna!