Melci cu crema de ciocolata si scortisoara

Printeaza

Melci cu crema de ciocolata si scortisoara din: apă, drojdie, faina, sare, unt topit şi răcit, oua, cacao,  scorţişoară, cardamom, zahăr pudră.

Ingrediente:Melci_cu_crema_de_ciocolata_si_scortisoara

  • 300 ml apă
  • 1 cub drojdie
  • 500 g făină
  • 150 g zahăr sare
  • 100 g unt topit şi răcit
  • 2 ouă

Pentru umplutură:

  • 100 g cacao
  • 150 g unt
  • 1 praf scorţişoară
  • 1 praf cardamom
  • 1 lingură zahăr pudră

Mod de preparare:

Pentru aluat, se amestecă apa cu drojdie, za­hăr, un praf de sare şi 2 linguri cu făină; se aco­peră cu un prosop textil şi se lasă să crească.

Apoi se adaugă 100 g unt topit, făina şi 2 ouă; se frământă un aluat omogen şi se lasă să crească la căldură până ce-şi dublează volumul.

Apoi se împarte aluatul în două şi din fiecare jumătate se întinde cu sucitorul câte o foaie.

Pentru umplutură, se topeşte untul şi se lasă să se răcorească.

Se ung cele 2 foi cu unt, cu pensula şi se presară praful de cacao amestecat cu mirodenii şi zahăr.

Se rulează şi se taie felii groase de cca 1,5 cm.

Melcii se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se lasă să crească puţin.

Se coc apoi în cuptorul încins la 180 °C, până se rumenesc. Se lasă să se răcească şi se servesc.

Melci cu crema de ciocolata si scortisoara

Melci_cu_crema_de_ciocolata_si_scortisoara

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.