Melci cu caise
PrinteazaO reteta delicioasa de melci cu: apa, faina, ulei, caise, vin alb, mere, zahar vanilat, scortisoara, nuca, limeta, sare, zahar pudra.
- 225 ml apă
- 450 g făină
- 210 ml ulei de floarea-soarelui
- 300 g caise
- 500 ml vin alb dulce
- 4 mere
- 200 g zahăr tos
- două pliculeţe zahăr vanilat
- o linguriţă cu scorţişoară
- 100 g miez de nucă
- o limetă
- sare
- zahăr pudra
Mod de preparare:
Apa se amestecă cu uleiul, puţină sare şi făină până rezultă un aluat potrivit de tare. Se acoperă cu un şervet şi se lasă să stea 20 de minute. Caisele se taie bucăţi mici şi se pun la înmuiat în vinul alb cu câteva ore înainte. Dacă nu sunt suficient de moi, se pun la fiert cu vinul în care s-au înmuiat şi se lasă să se răcească.
Merele se spală, se curăţă de coajă şi se dau pe răzătoarea cu ochiuri mari. Se călesc într-o cratiţă cu puţină apă,sucul şi cot rasă de la limetă. După ce s-au răcii se amesteca împreună cu scortisoara, caisele pasate, miezul de nucă tocat mărunt, zahărul vanilat şi zaharul tos.
Se întinde aluatul în foi subţiri se pune umplutura pe o margine, se rulează şi li se dă formă de melc. Se aşază pe o tavă tapetata cu hârtie de copt şi se coc la fi potrivit până devin aurii.
Melci cu caise
Pofta buna!