Melci cu carne de miel

Printeaza

O reteta delicioasa de melci cu: foi de placinta, carne de miel, spanac, ceapa, usturoi, morcov, ardei iute, masline verzi, oua, sare, piper, ulei, marar, smantana, mustar.

Ingrediente:

  • un pachet foi de plăcintă
  • 600 g carne de miel
  • 500 g spanac
  • o ceapă
  • 10 căţei de usturoi
  • un morcov
  • un ardei iute
  • 200 g măsline verzi
  • 3 ouă
  • sare
  • piper
  • ulei de floarea-soarelui
  • mărar
  • smântână
  • muştar

 

Mod de preparare:

Carnea de miel se spală, se taie în bucăţi mici şi se fierbe în apă cu sare. Se scurge, se dă prin maşina de tocat carne şi se pune într-un bol. Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Se opreşte jumătate din usturoi într-un bol, iar restul împreună cu cea­pa se pune la călit în puţin ulei încins.

Se adaugă morcovul curăţat de coajă şi dat prin răzătoarea cu ochiuri mici şi ardei iute tocat mărunt. Se călesc până se înmoaie, se adaugă carnea, se condimentează, se lasă pe foc cinci minute şi se răceşte.Se adaugă două ouă şi un albuş, măsline şi mărar tocat, sare şi piper.

Se întind câte două- trei foi de aluat pe masă, se pune umplutură, se rulează sub formă de melc şi se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt unsă cu ulei. Se ung cu gălbenuş amestecat cu puţină apă, se introduc în cuptorul încins şi se coc la foc mediu până devin aurii.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.