Melci cu carne de miel
PrinteazaO reteta delicioasa de melci cu: foi de placinta, carne de miel, spanac, ceapa, usturoi, morcov, ardei iute, masline verzi, oua, sare, piper, ulei, marar, smantana, mustar.
Ingrediente:
- un pachet foi de plăcintă
- 600 g carne de miel
- 500 g spanac
- o ceapă
- 10 căţei de usturoi
- un morcov
- un ardei iute
- 200 g măsline verzi
- 3 ouă
- sare
- piper
- ulei de floarea-soarelui
- mărar
- smântână
- muştar
Mod de preparare:
Carnea de miel se spală, se taie în bucăţi mici şi se fierbe în apă cu sare. Se scurge, se dă prin maşina de tocat carne şi se pune într-un bol. Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Se opreşte jumătate din usturoi într-un bol, iar restul împreună cu ceapa se pune la călit în puţin ulei încins.
Se adaugă morcovul curăţat de coajă şi dat prin răzătoarea cu ochiuri mici şi ardei iute tocat mărunt. Se călesc până se înmoaie, se adaugă carnea, se condimentează, se lasă pe foc cinci minute şi se răceşte.Se adaugă două ouă şi un albuş, măsline şi mărar tocat, sare şi piper.
Se întind câte două- trei foi de aluat pe masă, se pune umplutură, se rulează sub formă de melc şi se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt unsă cu ulei. Se ung cu gălbenuş amestecat cu puţină apă, se introduc în cuptorul încins şi se coc la foc mediu până devin aurii.
Pofta buna!