Melci cu cascaval, sunca si chimen
PrinteazaMelci cu cascaval, sunca si chimen din: făină, lapte sau apă, drojdie, untm untura, sare, zahar, seminte de chimen, ulei, caşcaval sau brânză de burduf, şuncă, salam sau cârnăciori, ou.
Ingrediente:
- 500 g făină
- 200 ml lapte sau apă
- 25 g drojdie
- 75 g unt
- 1 linguriţă untură
- 1 linguriţă sare
- 1 linguriţă zahăr
- 1 linguriţă seminţe de chimen
- 1 lingură ulei pentru tavă
Pentru umplutură şi decor:
- 200 g caşcaval sau brânză de burduf
- 200 g şuncă, salam sau cârnăciori
- 1 ou
Mod de preparare:
Incălzeşti laptele într-o cratiţă şi dizolvi zahărul şi sarea. Cerni făina într-un castron, iar în mijloc faci o adâncitură în care pui laptele şi restul ingredientelor.
Omogenizezi până obţii un aluat moale. Dacă aluatul este prea tare, nu va creşte. îl laşi la dospit pentru 1 oră;
Pe masa presărată cu făină, întinzi aluatul cu sucitorul, în strat de 7-8 mm. Peste aluat razi caşcavalul, pui feliile de şuncă şi rulezi.
Tai batonul în rondele groase de 3 cm, pe care le aşezi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt unsă cu ulei.
Aşezi bucăţile tăiate într-o tavă şi le ungi cu ou bătut. Dacă doreşti, poţi să presari şi deasupra melcişorilor seminţe de chimen sau de susan. îl laşi să dospească puţin şi în tavă.
Introduci tava în cuptor, la foc mediu (180 °C), pentru 40-45 de minute. Le ambalezi numai după ce s-au răcit complet.
Melci cu cascaval, sunca si chimen
Pofta buna!