Melci cu mac si prune

Printeaza

Melci cu mac si prune din: faina, lapte, galbenusuri, zahar, drojdie, seminte de mac, unt, prune.

Ingrediente:Melci_cu_mac_si_prune

Pentru aluat:

  • 800 g făină
  • 400 ml lapte
  • 6 gălbenuşuri
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 1 plic drojdie uscată
  • 10 linguri zahăr

Pentru umplutură:

  • 600 g seminte de mac
  • 300 g unt
  • 6 linguri zahăr
  • 200 g prune

 

Mod de preparare:

Dizolvi drojdia în lapte. Cerni făina, adaugi gălbenuşurile, zahărul vanilat şi zahărul.

Incepi să frământi, turnând laptele putin câte putin, până obtii un aluat moale, dar care nu se mai ţine de degete. Îl laşi să crească până îşi dublează volumul.

Între timp, freci untul cu zahărul până devine ca o cremă. Imparti aluatul în patru părti egale. Intinzi o foaie, o ungi cu un sfert din crema de unt şi presari mac. Rulezi, tai ruloul în părti egale şi aşezi pe fiecare felii de prune.

Pui melcii într-o tavă cu hârtie de copt şi dai la cuptor până se rumenesc. Procedezi la fel si cu restul ingredientelor.

Melci cu mac si prune

Melci_cu_mac_si_prune

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.