Melci cu scortisoara
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de melci cu scortisoara din: faina, oua, lapte, zahar, unt, drojdie, sare, unt, zahar brun, scortisoara, faina, crema de branza, zahar pudra si zahar vanilat.
- 500 g făină
- 2 ouă
- 250 ml lapte călduţ
- 100 g zahăr
- 80 g unt
- 1 pliculeţ cu drojdie uscată
- sare
pentru umplutura:
- 100 g unt
- 200 g zahăr brun
- 1 lingură cu scorţişoară
- 1 lingură rasă cu făină
pentru glazura:
- 100 g unt
- 100 g cremă de brânză
- 150 g zahăr pudră
- 1 pliculeţ cu zahăr vanilat
Mod de preparare:
Pentru aluat, amestecă drojdia cu o lingură cu zahăr şi subţiază cu laptele. Freacă ouăle cu restul de zahăr şi untul până devine cremă.
Toarnă laptele cu drojdia, pune un praf de sare şi făina cernută. Amestecă/frământă până obţii un aluat elastic. Lasă la crescut o oră.
Intinde o foaie de 0,5 cm grosime şi unge cu amestecul pentru umplutură pregătit anterior. Strânge sub formă de rulou şi taie-le cu o aţă. Aşază-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Lasă să mai crească, apoi dă la cuptorul încins 15-20 de minute. Pentru glazură, amestecă toate ingredientele şi toarnă peste melcii fierbinţi.
Melci cu scortisoara
Poftă bună!