Melci dulci
PrinteazaMelci dulci din: miere, unt, bicarbonat, faina, cuisoare, scortisoara, nuci, zahar, apa de trandafiri, migdale, suc de portocale.
Pentru aluat:
- 150 g miere
- 100 g unt
- 1 linguriţă bicarbonat
- 275 g făină
- 1 lingurifă coajă de portocală rasă
- 1/2 cuişoare măcinate
- 1/2 linguriţă de scorţişoară măcinată
Pentru umplutură:
- 200 g nuci măcinate
- 175 g zahăr pură
- 100 g coajă de lămâie glasată şi tocată
- apă de trandafiri
In plus:
- 5 linguri miere
- 2 linguri unt
- 3 linguri suc de portocale
- 100 g migdale tocate
Mod de preparare:
Pentru aluat, se încălzeşte mierea cu unt şi se lasă să se răcorească. Bicarbonatul se dizolvă în 2 linguri de apă.
Se amestecă făina cu mirodenii şi se frământă un aluat cu masa de unt şi bicarbonatul. Se acoperă aluatul şi se lasă la temperatura camerei 24 de ore.
Apoi se mai frământă o dată şi se întinde pe hârtie de copt o foaie de aluat de 30 x 40 cm.
Se amestecă nucile măcinate cu zahăr pudră şi apă de trandafiri şi se repartizează pe aluat. Se încinge cuptorul la 180 °C. Se rulează cu ajutorul hârtiei şi se taie bucăţele de aluat de 1 cm. Se aşază în tavă cu umplutura în sus.
Se coc circa 20 de minute la cuptorul pregătit şi se lasă să se răcorească.
Se încălzeşte mierea cu unt şi suc de portocale şi se lasă să fiarbă 10 min. Cu acest amestec se ung melcii şi se presară migdale. Se lasă să se usuce.
Melci dulci
Pofta buna!