Melci cu sos de rosii din: melci de mare, usturoi, ceapă, roşii bine coapte, ardei iute, ulei de măsline, sare. Ingrediente: 600 g melci de mare 2 căţei de usturoi 1 ceapă 300 g roşii bine coapte 1/2 ardei iute 100 ml de ulei de măsline sare fină Mod de preparare: Se curăţă foarte bine melcii. Intr-o tigaie destul de adâncă, se […]
Melci in aluat
PrinteazaMelci in aluat din: melci, dafin, cimbru, usturoi, unt, faina, vin, oua, sare, piper, patrunjel, lamaie, ulei.
- 4 duzini melci
- 1 frunză dafin
- cimbru
- 3-4 căţei usturoi
- 40 g unt
aluat:
- 125 g făină
- 125 ml vin alb
- 2 ouă
- sare
- piper
- pătrunjel
- 1 lămâie
- ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se fierb melcii în apă clocotită cu sare, dafin şi cimbru. Se scot, se scurg şi se lasă la răcit. Dacă s-au folosit melci proaspeţi, se scot din cochilie.
Se pudrează cu sare, piper şi usturoi bine zdrobit şi se prăjesc puţin în unt. Se scot din tigaie şi se pun pe o hârtie absorbantă. Din făină, vin alb, sare, ouă şi o lingură de ulei se face o cocă moale.
In fiecare melc se înfige câte o scobitoare de lemn mai lungă.
Ţinând de scobitoare, se înmoaie bine melcii în cocă şi se prăjesc în ulei încins, până se rumenesc bine pe toate părţile. Se servesc cu frunze de pătrunjel şi felii de lămâie, alături de un castron cu sos tartar.
Pofta buna!
Melci cu sos de rosii