Melci de mare cu sos de rosii si ardei iute
PrinteazaMelci de mare cu sos de rosii si ardei iute din: melci de mare, usturoi, ceapă, roşii bine coapte, ardei iute, ulei de măsline, sare fină.
- 600 g melci de mare
- 2 căţei de usturoi
- 1 ceapă
- 300 g roşii bine coapte
- 1/2 ardei iute
- 100 ml de ulei de măsline
- sare fină
Mod de preparare:
Se curăţă foarte bine melcii. Intr-o tigaie destul de adâncă, se pune usturoiul la rumenit în ulei de măsline, împreună cu ceapa tăiată fâşiuţe subţiri.
Apoi se adaugă roşiile de la care se scot seminţele, iar apoi se tăiate cubuleţe, pe urmă ardeiul şi melcii. Se acoperă cu apă.
Se dă în clocot acest amestec şi se lasă să fiarbă.timp de 7 minute. Se sărează şi se serveşte, cald.
Pofta buna!