Melci cu mere si alune
PrinteazaO reteta delicioasa de melci cu mere si alune din: zahar, faina, branza de vaci, unt, ulei, lapte, praf de copt, unt, sirop de caramel, coacaze sau merisoare, alune, mere acrisoare si scortisoara.
aluat:
- 100 g zahăr
- 500 g făină
- 250 g brânză de vaci
- 100 g unt
- 125 ml ulei
- 125 ml lapte
- 1 plic praf de copt
umplutură:
- 50 g unt topit
- 4 linguri sirop de caramel
- 50 g coacăze sau merişoare, uscate şi tocate
- 50 g alune tocate
- 3 mere acrisoare
- scortisoară măcinată
Mod de preparare:
Se frământă aluatul din ingredientele menţionate şi se întinde din el o foaie dreptunghiulară (cca 40 x 60 cm). Se încălzeşte uşor siropul de caramel şi se amestecă împreună cu untul; se unge cu această compoziţie foaia de aluat. Se presară coacăze şi alune.
Se decojesc merele, se taie sferturi, se curăţă de cotoare şi se taie pulpa cuburi. Se încinge cuptorul la 180°C. Se amestecă merele cu scorţişoară şi se repartizează pe foaia de aluat; se rulează strâns, pe latura lungă, şi se taie în 16 felii. Se aşază pe 2 tăvi tapetate cu hârtie de copt şi se coace fiecare tavă cca 20 min.
Melci cu mere si alune
Pofta buna!