Melci cu nuca, stafide si rom

Printeaza

Melci cu nuca, stafide si rom din: făină, oua, drojdie, lapte, zahăr, margarină, nucă măcinată, stafide, rom, zahar vanilat, margarină topită.

 

Ingrediente:

  • 500 g făină
  • 1 ou
  • drojdie
  • 200 ml lapte călduţ
  • 80 g zahăr
  • 100 g margarină

Pentru umplutură:

  • 400 g nucă măcinată
  • 200 g stafide
  • 50 ml rom
  • zahăr vanilat
  • 150 g margarină topită

Mod de preparare:

Pui drojdia în laptele puţin călduţ şi îndulcit. Cerni făina, adaugi zahărul rămas, oul, sarea şi maiaua. începi frământatul, adăugând şi margarina ţinută la temperatura camerei.

Când frământatul este gata, acoperi vasul cu un prosop şi laşi la dospit într-un loc cald. Când aluatul şi-a dublat volumul, îl pui pe masa de lucru dată cu făină, întinzi din aluat o foaie subţire.

Pui stafidele la înmuiat în romul puţin îndulcit. Zahărul vanilat (după gust) îl amesteci cu nuca măcinată.

Ungi aluatul întins cu margarina topită şi presari nuca, amestecată cu zahărul vanilat şi stafidele scurse. Rulezi strâns şi tai ruloul în bucăţi de 5-6 cm.

Aşezi melcişorii formaţi, în tava tapetată cu hârtie pentru copt. Amesteci puţin lapte cu zahăr vanilat şi ungi melcişorii.

Acoperi tava cu un prosop curat şi laşi la dospit aproximativ 30 de minute. Introduci apoi tava în cuptorul preîncălzit la 180°C, până se rumenesc fru­mos melcişorii, aproximativ 30 de minute.

Melci cu nuca, stafide si rom

Melci_cu_nuca_stafide_si_rom

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.