Melci cu nucă

Printeaza

O reteta de melci cu nuca din: foi de placinta, zahar tos, miez de nuca, miere, apa, pesmet, unt, zahar vanilat, esenta de rom, pudra de scortisoara, lamaie si frisca.

Ingrediente:Melci cu nucă

  • un pachet foi de plăcintă
  • 200 g zahăr tos
  • 200 g miez de nucă
  • 100 g miere
  • 300 ml apă
  • 100 g pesmet
  • 100 g unt
  • două pliculeţe zahăr vanilinat
  • o lin­gură cu esenţă de rom
  • o linguriţă cu pudră de scorţişoară
  • o lămâie
  • frişcă

 

Mod de preparare:

Miezurile de nucă se sfărâmă cu un sucitor sau se dau prin maşina de tocat nuci şi se pun într-un castron. Se adaugă pudra de scor­ţişoară, coaja rasă de la lămâie, pesmetul, jumătate din zahărul tos, zahărul vanilinat şi se amestecă.

Foile de plăcintă se împart în mai multe părţi, fiecare foaie ungându-se cu unt topit. Se pune umplutura, se rulează şi li se dă formă de melc.

Se aşază într-o tavă unsă cu unt, se ung cu puţin unt, se introduc în cuptorul încins şi se coc 30 de minute la foc potrivit.

Intr-o oală se pun la fiert apa, zahărul tos rămas, mierea şi esenţa de rom. Se lasă să scadă puţin siropul şi se adaugă sucul de lămâie. Când melcii sunt gata se toarnă siropul deasupra, se acoperă cu un capac şi se mai lasă în cuptor cinci minute.

Se servesc calzi sau reci cu frisca sau presarati cu nuca tocata.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.