Melci cu pepene galben şi sos

Printeaza

Melci cu pepene galben şi sos

Ingrediente:

  • 500 g melci în cochilie
  • un pepene galben
  • 75 g unt
  • 3 ardei capia
  • 3 roşii galbene
  • un fir de praz,
  • două linguri de muştar picant
  • pătrunjel
  • 100 ml smântână
  • cuişoare
  • scorţişoară
  • sare
  • piper
  • ulei de măsline
  • salată verde
  • o lămâie
  • vin alb

 

Preparare:

Melci cu pepene galben şi sos: Melcii se curăţă cu o perie, se spală şi se pun într-un castron. Se toacă o jumătate de legătură de pă­trunjel şi se omogenizează cu untul.

Se pun melcii într-o oală, se adaugă 300 ml vin alb şi sucul de la o jumătate de lămâie. Se fierb melcii şapte minute, se scot şi se lasă să se răcească. Se umplu cochiliile cu untul amestecat cu pătrunjel, sare şi piper.

Se pun într-o tavă şi se introduc la cuptor pentru zece minute la foc mediu. Ardeii se curăţă de seminţe, se toacă mărunt şi se pun într-un blender. Se adaugă o lin­gură de muştar, 50 g smântână, sare şi piper.

Se mixează şi amestecul se pune la rece. Roşiile se curăţă, se toacă mă­runt şi se pun în blender împre­ună cu smântână şi muştarul rămas, sarea, piperul, apoi se mixează.

Se introduce şi acest sos la rece, apoi se serveşte alături de salata verde, melcii calzi şi feliile de pepene. Se servesc presăraţi cu pudră de cuişoare şi scorţişoară.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Arata foarte bine. Sa vad unde gasesc melci. Poate gasesc mai accesibili ca pret 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.