Melci cu scortisoara si nuci pecan

Printeaza

Melci cu scortisoara si nuci pecan din:, nuci pecan, faina alba, drojdie uscata, oua, lapte integral, ulei vegetal, unt, sirop de artar si zahar brun

Ingrediente:

  • 450 g făină albă
  • 50 g zahăr tos
  • 85 g drojdie uscată
  • 2 ouă, bătute
  • 150 ml lapte integral
  • ulei vegetal pentru uns

pentru glazură:

  • 125 g unt topit
  • 125 ml sirop de arţar
  • 50 g zahăr brun
  • l00 g nuci pecan tăiate mare

 

Mod de preparare:

Melci cu scortisoara si nuci pecan: Se amestecă făira, zahărul şi 1 linguriţă de sare într-un castron, apoi se adaugă untul cubuleţe şi se incporpoează, până ce amestecul capătă aspect sfaramicios.

Se adaugă drojdia şi ouăle. Se toarnă laptele şi se amestecă bine până se obţine un aluat moale (dacă e nevoie, adăugaţi puţin lapte).

Se pune aluatul în vasul unui mixer şi se frământă timp de 7 minute, sau se frământă manuel timp de 15 minute, până devine fin, moale şi elastic. Când e gata, aluatul se pune într-un casron uns cu puţin ulei.

Se acoperă cu folie de plastic unsă cu ulei sau cu un şervet curat şi se lasă la loc călduros timp de 1 oră sau până îşi dublează volumul.

Se pregăteşte umplutura: se pun scorţişoara, zahărul şi nucile pecan într-un mixer şi se mărunţesc.

Se scoate aluatul din castron şi se mai frământă puţin pentru a elimina aerul, se împarte în două părţi egale şi se întinde fiecare bucată obţinându-se un pătrat de 25 x 35 cm.

Se topeşte untul, se unge jumătate din fiecare pătrat şi se presară fiecare cu amestecul de nuci pecan măcinate.

Se fixează nucile pe aluat cu ajutorul sucitorului. Se rulează cu grijă fiecare pătrat de aluat pentrj a forma 2 suluri şi se presează bine marginile pentru a le sigila.

Fiecare sul se taie în 3 melcişori. Se pot congela timp de 1 lună.

Se ung două tăvi adânci de 20 x 30cm cu unt topit. Se prepară glazura: se amestecă siropul de arţar, zahărul şi untul topit rămas şi se toarnă totul în cele două tăvi până se acoperă fundul tăvilor.

Se presară deasupra nucile pecan tăiate mare. Peste acest amestec se aşază melcişorii de aluat la o distanţă de cel puţin 2 cm unul de altul.

Se acoperă tăvile cu folie de plastic unsă cu ulei şi se ţin la loc călduros timp de 30 de minute, până ce melcii cresc uşor.

Se încinge cuptorul la 180°C/aier cald sau 160°C/gaz 4. Se îndepărtează folia de pe tăvi şi se dau la cuptor timp de 30 de minute sau până ce melcii sunt aurii. Se servesc calzi, cu partea lipicioasă în sus.

 

Poftă bună!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.